Akcija „Ištiesk gerumo ranką“

Gyvūnai mums dovanoja daug gerų emocijų, leidžia pajusti švelnumą, moko ištikimybės, pareigingumo ir atsakingumo. Deja dažnai nutinka taip, kad kažkada mylėti augintiniai būna paliekami likimo valiai ir turi kęsti šaltį bei alkį. Jiems labai reikia visų mūsų pagalbos ir paramos.

Šv. Kalėdų laukimas puiki proga savo gerumu bei dosnumu prisidėti prie gražių, prasmingų darbų. Todėl Senamiesčio pagrindinėje mokykloje nuo lapkričio pabaigos vyko akcija „Ištiesk gerumo ranką“, kurios tikslas – paaukoti beglobiams gyvūnams maisto bei jų priežiūrai būtinų daiktų.

Džiugu, kad vaikai ir jų tėveliai yra neabejingi beglobiams gyvūnams ir paaukojo jiems ne tik maisto, kraiko, bet ir šiltų paklotų, higienos priemonių, žaislų.

Paramos gyvūnams akcija baigėsi gruodžio 18 d. edukacine pamoka „Gyvūnai šalia mūsų“, kurią vedė Ukmergės gyvūnų globos namų „Klajūnas“ vadovė Ilma Germanienė. Ji pasakojo apie gyvūnus, jų priežiūrą ir reikšmę žmogaus gyvenime.

Vaikai labai nuoširdžiai, emocingai ir aktyviai klausėsi pasakojimo, juk ši tema labai įdomi, jautri ir svarbi kiekvienam iš mūsų.

„Apie žmogaus širdį galima spręsti iš to, kaip jis elgiasi su gyvūnais“. (I. Kant) Parama beglobiams, šeimininkų išmestiems, nelaimingiems gyvūnams rodo, kad mūsų vaikai turi labai dideles ir geras širdis.

Dėkojame visiems, prisidėjusiems prie kilnios akcijos, ir linkime gražaus švenčių laukimo!

Senamiesčio pagrindinės mokyklos informacija