Atvėrėme širdis gerumui

Š. m. balandžio 10 dieną, vykdydami Respublikinį tautinių mažumų kultūros projektą „Atverkime širdis gerumui“, 20 Senamiesčio pagrindinės mokyklos 7-8 klasių mokinių bei 4 mokytojai lankėsi Visagino „Gerosios vilties“ progimnazijoje. Kartu su Vilniaus rajono Stepono Batoro gimnazijos mokiniais ugdytiniai pristatė savo kultūrinę programą.

Į susitikimą vežėme mokinių piešinius konkursui „Visiems yra vietos po saule“. Prizu už piešinį paskatinta 3a klasės mokinė Mia Miliukaitė. Taip pat mūsų mokyklos mokiniai dalyvavo esė konkurse „Tautų vienybės jungtys“. Prizas už geriausią esė įteiktas 7b klasės mokinei Evai Blažytei.

Smagią kelionę tęsėme po Ignalinos rajoną. Apsilankėme Senovinės bitininkystės muziejuje, įkurtame 1984 metais Šiaurės rytų Lietuvoje, Aukštaitijos nacionaliniame parke, Ignalinos raj. Stripeikių kaime, Vinco Bikaus sodyboje. Muziejaus teritorija yra 3 ha, jo steigėjas – bitininkas Bronius Kazlas. Muziejuje išvydome įvairiausių senovinių avilių, bitininkystės įrankių, sužinojome apie bičių produktus, susipažinome su bitininkystės istorija Lietuvoje.

Daug smagių akimirkų patyrėme kopdami į Ladakalnį. Tai 175 m aukščio kalva, nuo kurios atsiveria išties nepakartojamas vaizdas – net šeši tarp miškingų vietovių tyvuliuojantys ežerai: Ūkojas, Linkmenas, Pakasas, Asėkas, Alksnaitis ir Alksnas. Kalno viršūnėje auga ąžuolas, įrengta erdvi apžvalgos aikštelė. Kiek atokiau įrengta prezidentų ąžuolų alėja, kurioje auga ąžuolai, skirti visiems Lietuvos prezidentams. Jau šiais laikais gimė įdomus paprotys į kalno viršūnę užnešti akmenukų ir palikti prie viršūnėje augančio ąžuolo. Tai greičiausiai lėmė kai kurių mokslininkų spėjimai, kad pagonybės laikais ant šio kalno buvo aukojamos aukos deivei Ladai ir esą nuo jos, o ne nuo ledo kilo jo pavadinimas – Ladakalnis. Išvykos dalyviai paliko ant kalno po savo atsineštą akmenuką.

Dabar mūsų mokyklos bendruomenė nekantriai laukia svečių iš abiejų mokyklų.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nina Lilia Galickė