Lietuvių kalbos dienos Senamiesčio pagrindinėje mokykloje

Vasario – balandžio mėn. mūsų mokykloje vyko renginiai, skirti Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

Vasario 27 d. mokiniai dalyvavo Raštingumo konkurse – rašė diktantą. Konkursą laimėjo 6 klasės mokinė Meda Urnežiūtė.

Kovo 1 d. vyko pamokos, skirtos rašytojui J. Tumui – Vaižgantui. Mokiniai susipažino su rašytojo biografija, asmenybe ir kūryba, skaitė ir analizavo kūrinių ištraukas. Mokyklos bibliotekoje buvo surengta paroda, skirta šiam rašytojui. Savo piešinių parodėlę paruošė ir penktų klasių mokiniai. Jie, perskaitę J. Tumo – Vaižganto knygelę ,,Mikutis gamtininkas”, piešė iliustracijas.

  
Kovo 6 d. mokykloje šurmuliavo Lietuvių kalbos mugė. Visko čia buvo: ir linksmo prekybinio klegesio, ir rimtų derybų, ir skambios muzikos. Žodžiu, kaip tikroje mugėje. Tik mokiniai pardavinėjo ne daiktus ar skanumynus, o lietuvių kalbos užduotis. Pirkėjai, teisingai tas užduotis įveikę, gavo pinigėlių. Mokiniai stengėsi surinkti kuo daugiau mugės pinigėlių, nes už juos lietuvių kalbos mokytojos tikrus dešimtukus į dienyną rašė.


Kovo 19 d. vyko 4-10 klasių mokinių konferencija ,,Ukmergės rajono vietovardžiai“, skirta Vietovardžių metams. Šios konferencijos tikslas – pabrėžti senųjų vietovardžių svarbą, savo gyvenamųjų vietų vardų reikšmę puoselėjant ryšius su protėvių žeme. Mokiniai skaitė pranešimus apie mūsų rajono vietovardžių kilmę. Buvo prisimintos mūsų krašto legendos, taip pat pateiktas mokslinis pavadinimų kilmės aiškinimas.


Baigiamasis Lietuvių kalbos dienų renginys – Tarptautinė vaikų knygos diena, švenčiama kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno gimtadieniu balandžio 2 – ąją. Tą dieną mokiniams, kurie padovanojo mokyklos bibliotekai knygų, buvo išdalintos padėkos ir atminimo dovanėlės.