Ketvirtokų šventė Senamiesčio mokykloje

„Papurgalvė vaikystė čia liko, bet Jūs penktokais sugrįšite VAIVORYKŠTĖS taku į draugų būrį…“

Tokie žodžiai birželio 5 d. skambėjo Senamiesčio pagrindinės mokyklos aktų salėje ketvirtokų šventėje. Atsisveikinimo su vaikyste šventę ketvirtokai pradėjo stebėdami nušvintančią vaivorykštę, kuri kaip tiltas nutiesė taką iš vaikystės į paauglystę, nuo vaikiškai trapių svajonių iki didelės sėkmės vyresnėse klasėse. Trečiokai pakvietė keliauti kartu, žaižaruojančiu spalvotu vaivorykštės taku į penktąją klasę.

Juos palydėjo mokyklos direktorius Arūnas Kerza, pirmosios mokytojos Inga Kuliešienė, Žydrūnė Karankevičė, Inga Šuminskienė ir Sigita Urbonienė, būsimoji auklėtoja Živilė Kudlinskienė, mokinių tėveliai ir trečiokai bei jų mokytojos.

Nuotaikingomis dainomis ketvirtokus sveikino trečiokai. Ketvirtokai dainavo, deklamavo, dėkojo tėveliams ir mokytojoms už rūpestį bei suteiktas žinias. Mokyklos direktorius iškilmingai įteikė ketvirtokams pradinio išsilavinimo pažymėjimus – pirmą svarbų mokslo pasiekimų dokumentą, o pirmosios mokytojos padovanojo atminimo dovanėles. Ketvirtokų tėveliai, dėkodami mokytojoms ir mokyklai, linkėjo mylėti ir saugoti vieni kitus.

Šventę vainikavo trečiokų nutiesti Vaivos Vartai, per kuriuos jau penktokai iškeliavo siekti didesnių aukštumų.

Senamiesčio pagrindinės mokyklos trečiokai