Apdovanoti judumo savaitės ir mokyklų žaidynių dalyviai

Rugsėjo viduryje visoje Europoje vyko judumo savaitė. Tokia savaitė vyko ir Ukmergės rajono mokyklose. Sporto centras mokyklų atstovus apdovanojo kaip judumo savaitės rungčių nugalėtojus, mokyklas, dalyvavusias 2019-2020 mokslo metų sporto žaidynėse.

Judumo savaitės metu mokiniai ir mokytojai varžėsi, kas toliau nueis. Šių varžybų nugalėtojai ir buvo pasveikinti. 1-8 klasių mokinių tarpe daugiau kaip 250 tūkstančių žingsnių nuėjo mokinys, pasivadinęs ProFF. 9-12 klasių mokinių tarpe nugalėjo Martynas Pezinskas. Jo rezultatas – daugiau kaip 180 tūkstančių žingsnių. Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas jiems įteikė elektrinius paspirtukus. Mokytojams: Vitalijai (198333 žingsniai), Augustei (88393 žingsniai) ir Jolantai (76482 žingsniai) – abonementiniai bilietai sezonui į Ukmergės baseiną.

2019-2020 mokslo metais rajono bendrojo ugdymo mokyklos dalyvavo 17-oje varžybų, 42-jose Lietuvos mokyklų zoninėse, tarpzoninėse ir finalinėse varžybose. Varžybas truko tik iki kovo, jas nutraukė prasidėjęs karantinas.

Rajono moksleivių sporto žaidynėse miesto pagrindinės mokyklos ir progimnazijos dalyvavo 13 varžybų. Senamiesčio progimnazija užėmė IV-tą vietą.

Rajono mokyklos dalyvavo 42-jose Lietuvos mokyklų zoninėse, tarpzoninėse ir finalinėse varžybose. Aktyviausiai varžybose dalyvavo Taujėnų gimnazija – 35.

Senamiesčio progimnazija buvo apdovanota už aktyvų dalyvavimą rajono ir Lietuvos mokyklų varžybose. Šių mokyklų rezultatas – Ukmergės rajonas šalyje tarp rajonų užima 3 vietą.