Matyti pasaulį per literatūrą…

Šiaurės šalių literatūros savaitę „Šiaurės šalys ir pasaulis“ Laičių biblioteka šiemet pasitiko auštant ir temstant ne tradicine žvakių šviesa, o „karantinu“. Anot senolių išminties, „Nėra to blogo kas neišeitų į gerą“. Reikėjo tik atskirti gerus ir blogus dalykus, kuriuos įnešė į mūsų kasdienybę tas negeras COVID 19. Bet gėris nedingo!

Senamiesčio progimnazijos Laičių pradinio ugdymo skyriaus mokytojų Jolantos Zgirskienės ir Astos Grencevičienės dėka neliko neskaitytas tekstas iš norvegų rašytojos Kristine Roskifte knygos „Visi iki vieno“. Per integruotą lietuvių kalbos ir dailės-tecnologijų, pamoką mokiniai skaitė ištrauką iš skaitymams siūlomos knygos, aptarė, diskutavo, piešė piešinius šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitės tema. Piešinių paroda veikė bibliotekos prieigose.

Suaugusieji, Šiaurės šalių literatūros savaitės gerbėjai, turėjo galimybę dalyvauti virtualiame susitikime su islandų rašytoja Auður Ava Ólafsdóttir.

Ir tikra tiesa, kad šiltai bendradarbiaujant, bendraujant galima matyti pasaulį per literatūrą, pasitelkę savo vaizduotę, mes galime nukeliauti nesuskaičiuojamus kilometrus neiškeldami nė kojos iš namų.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Laičių padalinio vyresnioji bibliotekininkė Vanda Vinckienė