Mokykloje – pavasarinės šventės

Pavasaris į mūsų mokyklą atkeliauja kartu su tradicija tapusia Kaziuko muge. Šiais metais ji vyko kovo 5 dieną. Kazimierinės – tai pagarbos Lietuvos globėjui diena. Tai ir didelis, smagus pavasarinis šurmulys, kuris paplitęs po visą Lietuvą.

Save parodyti, kitų pažiūrėti, parduoti ar nusipirkti rankų darbo daiktų susirinko ir maži, ir dideli. Mugei pradinukai ruošėsi nuoširdžiai: prekystaliai linko nuo gausybės pyragų, įvairių dirbinių, kuriems išgražinti vaikai ir jų tėveliai nepagailėjo nei laiko, nei sumanumo. Niekas iš šio kermošiaus negrįžo be pyragų, malonių smulkmenų ir geros nuotaikos.

Parduodami savo gaminius pradinių klasių mokiniai ne tik turėjo progą parodyti savo gebėjimus bei išmonę, bet ir įgyti verslumo žinių. Jei parduoti nepasisekė, darbelius galėjo mainyti, dovanoti.

Pasibaigus Kaziuko mugei, jos dalyviai pradinukai, nepabūgę siaučiančio ir stūgaujančio vėjo, išskubėjo į mokyklos stadioną atsisveikinti su žiema. Čia jau šeimininkavo vyresnių klasių mokiniai: dešimtokai derino garso aparatūrą, penktokai ruošėsi dainuoti ir pokštauti, žaisti ratelius. Netrukus visa bendruomenė draugiškai traukė Užgavėnių dainas, sukosi rateliai, kovėsi Lašininis su Kanapiniu, buvo vaišinama blynais ir vežiojamas Gavėnas, kuris, susirinkęs visų blogus darbus bei mintis, nurūko nežinoma kryptimi.

Sveiki visi, sulaukę pavasario!