Deimančiukų ieškojome bibliotekoje

Kad deimantas yra mineralas, nesudėtinga išsiaiškinti interneto puslapiuose. Tačiau norėdami suprasti „deimančiukų“ prasmę rašytojo kūryboje Laičių pradinio ugdymo skyriaus pradinukai ėjo į biblioteką. Čia vyko lietuvių kalbos pamoka, skirta rašytojo, visuomenės veikėjo, kunigo Juozo Tumo – Vaižganto 150-ųjų gimimo metinių proga.

Pradinukai stebėjo skaidres, aptarė bibliotekininkės Vandos Vinckienės parengto stendo medžiagą, skaitė Vaižganto knygelių vaikams ištraukas, taip mokydamiesi pastebėti bei siekti grožio kasdienėje aplinkoje.

Vaikams buvo priimtina, kad rašytojas gimtųjų Anykščių apylinkių kalvelėse, pievose ar miškelyje rasdavo sielai atgaivą, kūnui poilsį. Jaunuosius skaitytojus žavėjo ir stebino kūrėjo būdas visą gyvenimą ieškoti „deimančiukų“ žmonėse bei jų veikloje. Ne kartą skaityti, pažinti Vaižganto knygelių vaikams veikėjai, mokiniams dabar tapo dar artimesni, nes Mikučio gamtininko ar Aleksiuko, gydančio motutę, asmenybės spinduliuoja nuoširdžių poelgių prasmę – gėrį, grožį, supratingumą.

Teieško ir randa vaikai savyje bei aplinkoje kad ir po mažą „deimančiuką“.

Laičių pradinio ugdymo skyriaus pradinių klasių mokytoja Jolanta Zgirskienė