PAMOKA BIBLIOTEKOJE

Pirmokai mėgsta skaityti, vartyti knygutes, tad balandžio 7 dieną, lietuvių kalbos pamoka vyko Senamiesčio progimnazijos bibliotekoje su bibliotekininke Edita Kazliene. Kartu su bibliotekininke vaikai svarstė, kuo skiriasi biblioteka ir knygynas.

Pirmokams buvo smalsu, kiek knygų sukaupta mūsų mokyklos bibliotekoje, kaip bibliotekininkė randa knygas, kokia tvarką knygos sustatytos į lentynas, apžiūrėjo storiausią bibliotekos gyventoją – ,,Lietuvių kalbos didįjį žodyną“. Vėliau pirmokai domėjosi, kas yra skaitytojo formuliaras ir kaip tapti aktyviu bibliotekos lankytoju. Mokinukai svarstė, kaip tinkamai prižiūrėti iš bibliotekos pasiskolintas knygas, vadovėlius.

Buvo smagu rinktis knygutes, jas apžiūrėti, aptarti su draugais. Vaikai stebėjosi, kokios įvairios knygos lentynose! Įdomiausia buvo apžiūrėti, paskaityti storiausias ir pačias mažiausia knygas. Gavo ir dovanų – knygos skirtukų!

Dėkojame bibliotekininkei Editai Kazlienei už įdomius pokalbius, žinias, galimybę patyrinėti biblioteką ir padovanotą gerą nuotaiką.

Mokytoja Irma Leonavičienė