Šiaurės šalių literatūros savaitė

Senamiesčio progimnazijos Laičių skyriaus pradinukai dalyvavo Šiaurės šalių literatūros savaitėje. Šių metų temą „Svajonės ir ilgesys Šiaurėje“ iliustravo jaunesnio amžiaus vaikams garsiniam skaitymui „Auštant“ skirta Alandų salų rašytojos Karin Erlandsson knygos „Perlų ieškotoja“ ištrauka.

Supratome, kad rašytojos gyvenamoji vieta – tik mažas taškelis pasaulio žemėlapyje (https://www.vle.lt/straipsnis/alandu-salos/), bet knygos veikėjos Mirandos jausmai gilūs. Ji ilgisi negrįžtamai išėjusio tėvelio, todėl svajoja surasti paslaptingąjį perlą.

Išklausę mokytojos Astos skaitomą ištrauką, mažieji literatūros savaitės dalyviai piešė saulėtą, ramią ar audringą jūrą, kurioje pasislėpė vaikų svajonių „perliukai“.

Mokiniai internete jau buvo išsiaiškinę, kaip užauga tie brangakmeniai. Dabar reikėjo tik panerti į improvizuotą „jūrą“ ir atlikti matematinį veiksmą: kriauklė + karoliukas + kriauklė = perlų buveinė. Ant mūsų delno guli perliukas.

Pasigaminome ir šokoladinių perliukų… Gražu ir skanu. Pabandykite ir jūs https://www.youtube.com/watch?v=hTMLjS-6gKw .

Dėkojame Ukmergės Vl. Šlaito viešosios bibliotekos Laičių filialo bibliotekininkei Vandai Vinckienei, kuri kasmet mus pakviečia dalyvauti šiame projekte.

Mokytoja Jolanta Zgirskienė