Svečiuose pas raganaites

Ukmergės Senamiesčio progimnazija kartu su Visagino „Gerosios Vilties“ progimnazija jau šeštus metus dalyvauja projekte „Lietuvių tautosakos lobynai“. Kokia gi tautosaka be liaudies pasakų ir jų personažų, atlydėjusių mus iš vaikystės? Vieną gerai žinomą pasakų veikėją progimnazijos mokiniai aplankė Pačkėnų miestelyje įsikūrusiame Raganų muziejuje.

Atvykusius svečius pasitiko tikra Raganaitė. Ji visus nusivedė į Raganų trobą, kurios įėjimą saugo kaukai, o viduje šeimininkauja iš įvairių pasaulio kampelių atkeliavusios raganos. Daug raganiškų paslapčių mokiniai išgirdo troboje, taip pat sugalvojo norus. Ragana pažadėjo, kad jie tikrai išsipildys. Tuomet Raganaitė pakvietė į rankdarbių pamoką. Vieni mokiniai pasigamino girliandas iš kankorėžių, kiti – sapnų gaudykles.

Po rimtų darbų mokinių laukė vaišės. Vanile kvepiančioje jaukioje virtuvėlėje patys kepėsi čirvinius blynus, smaližiavo aviečių uogiene ir vaišinosi žolelių arbata. Dar viena pramoga – raganiška fotosesija. Ir ne paprasta, o persirengus pasakų personažų kostiumais, užsidėjus raganos skrybėlę ar pasičiupus didžiulę šluotą.

Apsilankymas muziejuje tikrai neprailgo. Pasirodo, tos raganaitės visai ne baisios, o labai geros ir svetingos.