Advento dienos Laičių pradinio ugdymo skyriuje

Per pertraukas skambėjo kalėdinė muzika. O Advento žvakių šviesoje mūsų „veidai atrodė gražūs ir protingi“ (K. Kasperavičiaus pasaka „Žvakė“)…

Dalyvavome edukacijoje „Stebuklų pasakėlė su Dėdienyte ir Agotėle“ Ukmergės kultūros centre. Klausėmės pasakos apie Aitvarus, mynėme mįsles, archainiu būdu malėme grūdus, pasigardžiuodami valgėme varškės sūrį ir gėrėme arbatėlę.

Geros savijautos užsiėmime patyrėme šokio judesio džiaugsmą. Supratome artimos ir tolimos aplinkos santykius, žaidėme judesio žaidimus, ritmą mušėme būgnu.

Pasipuošėme eglės šaką rankų darbo žaisliukais. Tegul auga medis. Tegul žaliuoja gražuolė – mums užteks ir vienos jos šakelės.

Parašėme šventinius sveikinimus savo bičiuliams. „Laiškanešys“ žadėjo užsukti ketvirtadienį.

Ukmergės kultūros centre matėme spektaklį „Dviejų karalysčių istorija“. Patiko raganaitė, peliukai ir karaliai. Mielai dar kartą pažiūrėtume ar kitame spektaklyje apsilankytume.

Vyko garsiniai skaitymai ir kūrybinės dirbtuvės „Mano pasaka kvepia Kalėdų egle“ Ukmergės Vl. Šlaito viešojoje bibliotekoje. Vaikų skyriaus bibliotekininkės Jolantos Žvirblytės padedami perskaitėme ir aptarėme Mariaus Marcinkevičiaus knygą „Sivužis“. Pavartėme, paskaitinėjome daugiau vaikiškų knygų – jų čia pilnos lentynos! Pasigaminome šiltesnes „pirštines“, kadangi mus aplankė balta šalta žiema.

Išsidalinome akcijos „Draugas – draugui“ metu sukauptus daiktelius. Buvo daug nebenaudojamų, bet kitiems džiaugsmą suteikusių žaislų, mokymosi priemonių, saldumynų ar kitokių dalykėlių. Ir žaidėme vaikų žaidimus, kurie tinka visai šeimai, kuomet žiemos vakarai tokie tamsūs ir ilgi.

Mokytojos Asta ir Jolanta