Varžybomis paminėjome Tarptautinę vaikų knygos dieną

Ukmergės Senamiesčio progimnazijoje kovo 31 – balandžio 1 dienomis vyko renginiai, skirti Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti.

Mokiniai buvo pakviesti į paskaitą, kur bibliotekininkė Edita priminė Tarptautinės vaikų knygos dienos atsiradimo istoriją, papasakojo daug įdomybių apie pačias seniausias, pačias mažiausias, pačias didžiausias knygas pasaulyje ir Lietuvoje, parodė, kokių įspūdingų bibliotekų yra mūsų žemėje. Progimnazijos direktorius Arūnas palinkėjo kuo dažniau apsilankyti bibliotekoje ir vis iš naujo atrasti nuostabų knygų pasaulį, kartu su bibliotekininke Edita įteikė padėkas mokiniams, padovanojusiems knygų mokyklos bibliotekai.

Pradinukai varžėsi viktorinoje „Kas skaito rašo – duonos neprašo“. Mokinukams reikėjo parašyti veikėjų, pasakų pavadinimus, lietuviškų knygų autorių pavardes, atpažinti knygų herojus, pasislėpusius A. Lindgren ir H. K. Anderseno kūriniuose. Vaikai nuotaikingai sprendė kryžiažodžius, minė mįsles.

Vyresnių klasių mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Živile ir Daiva žaidė edukacinį Kahoot žaidimą ,,Knygų pasaulyje“.

Visiems puikiai sekėsi, tad pralaimėjusių nebuvo. Komandos buvo apdovanotos pagyrimo raštais, lankstinukais ir saldžiais prizais. Nors Vaikų knygos gimtadienis pasibaigė, tikimės, kad mokinių kelionė po pasaulio pasakų lobynus tęsis toliau.