Nerūkymo diena

Senamiesčio progimnazijoje paminėta nerūkymo diena. Šią dieną norėta atkreipti moksleivių dėmesį į rūkymo problemą, elektroninių cigarečių vartojimą ir nepataisomą žalą jaunam organizmui.

Progimnazijos mokiniai kartu su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Virgilija Pakulniene šią dieną paminėjo akcija „Pūsk balioną, o ne dūmą“. Tiek tradicinių, tiek elektroninių cigarečių naudojimas išlieka šių dienų viena aktualiausių temų, sukeliančių dideles problemas, apie kurias reikia kalbėti garsiai.

Nuolat su moksleiviais kalbama nerūkymo tema, žiūrimi prevenciniai filmai, diskutuojama, piešiami piešiniai. Nerūkymo dienos pertraukų metu mokiniai turėjo galimybę apžiūrėti muliažus ir pamatyti kaip atrodo sveiko ir rūkančio žmogaus plaučiai, kiek per metus rūkančio žmogaus organizme susikaupia dervų, kokių kancerogeninių medžiagų organizmas gauna rūkant. Mokyklos sveikatos specialistė skatino susimąstyti ir vengti žalingų įpročių, gyventi sveikai, o gauta informacija pasidalinti su draugais ir šeimos nariais.

Akcijos metu moksleiviai aktyviai dalyvavo pūsdami balionus, o aktyviausieji buvo pavaišinti karamele. Žymiai geriau pūsti balioną, nei traukti cigaretės dūmą – „Kvėpuokime lengvai!“

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Virgilija Pakulnienė