Misijų savaitės susitikimas

Kartais mūsų kasdienybei trūksta tik pačių paprasčiausių dalykų. Esame „įsukti“ nuolatinio skubėjimo, bėgimo, didžiulio tempo. Tame bėgime pamirštame svarbiausią gyvenimo tiesą: kas aš esu, koks mano kasdienio skubėjimo tikslas, ar yra vietos Dievui?

Būtent to liudyti, spalio 20-osios rytmetį, į Ukmergės Senamiesčio progimnaziją atvyko trys svečiai. Mokyklos duris atvėrė Tiberiados Bendruomenės Brolis Jonas bei jo draugas pasaulietis Erikas. Kartu atžingsniavo ir ypatinga viešnia, – gražuolė asilaitė Gilė.

Progimnazija dalyvavo Misijų Savaitės renginiuose. Mokinukai pabendravo ir uždavė begales klausimų dvasininkams, kartu šoko ir klausėsi giesmių, drauge mokėsi išgirsti Dievo kvietimą, gebant nurimti, įsiklausyti. Mokiniams buvo aiškinama „misijų“ reikšmė, jų tikslas, prasmė ir reikalingumas.

Galbūt, nors ir trumpas, bet vertingas susitikimas su misionieriais, mūsų vaikų širdyse paliko bent šiek tiek šilumos, gerumo, vertybių, o galbūt priminė, jog svarbiausia gyvenime – būti tikru Žmogumi, kurio širdyje visada atsiras vietos Dievui ir artimam.

Tikybos mokytoja Neringa Kisevičienė