Lankytasi dviejose įmonėse

Kovo mėnesį Ukmergės Senamiesčio progimnazijos būrys 8-os klasės mokinių dalyvavo karjeros veiklinimo programos veiklose – lankėsi dviejose miesto įmonėse: UAB „Ukmergės gelžbetonis“ ir UAB „Ukmergės šiluma“.

Įmonėse mokiniai sužinojo apie technologinius procesus – kaip sukurti gelžbetonį ir kaip priversti karštą vandenį patekti į daugiabučių namų butus. UAB „Šilumos tinkluose“ mokiniai žiūrėjo filmuką ir sužinojo apie šilumos kelionę į namus visais laikais, apie tai, kaip dabar yra gaminama šiluma. Įmonės direktorius Vydas Paknys papasakojo apie įmonės veiklą šiandien, kokių kompetencijų ir įgūdžių reikia norint dirbti šį darbą – daugiausia reikia inžinerinių profesijų, kurias rengia trys šalies aukštosios mokyklos. Abejose įmonėse sužinota apie jų mokamą atlyginimą, įsidarbinimo jose galimybes ir sąlygas. Taip pat ir apie darbo įmonėse specifiką.

Išvykomis į šias dvi įmones mokinių profesinis veiklinimas nepasibaigs. Toliau bus važiuojama į rajono įmones, dalyvaujama kituose įvairių įstaigų organizuotuose renginiuose.