DISLEKSIJOS savaitė – GoRedForDyslexia

Ar žinote, kad daugiau nei 10 % pasaulio gyventojų turi DISLEKSIJOS sutrikimų, ne išimtis ir Lietuva. Lietuvos mokyklose mokosi per 320 tūkstančių mokinių, o tai reiškia, kad daugiau nei dešimtadalis jų sunkiai skaito, negeba suvokti teksto, turi didelių mokymosi sunkumų. Disleksijos savaitės tikslas – didinti supratimą apie disleksiją, dalintis informacija ir skleisti naujausias žinias, kurios gali pakeisti žmonių, turinčių disleksiją, gyvenimą.

Mūsų progimnazija ir jos bendruomenė palaiko šią iniciatyvą. Tad, norėdami padrąsinti su sunkumais susiduriančius žmones, šiandien puošėmės raudona spalva. Mokytoja ir mūsų mokyklos logopedė Aušrinė Kavoliūnė kvietė į filmo „Mical“ (anglų kalba) peržiūrą – labai jaudinanti berniuko, turinčio disleksijos sutrikimą istorija vertė braukti ašaras. O mokytoja Irena Mackevičienė pasakojo „Apie disleksiją paprastai“. Šiandien išmokome dar vieną tolerancijos pamoką.
Kodėl „Go RED“?

Tai tarptautinė iniciatyva, kuria siekiama sumažinti raudonos spalvos, žyminčios klaidas vaikų sąsiuviniuose, galią. Disleksiją turinčių vaikų sąsiuviniai mirga raudonai, tačiau klaidas galime prisijaukinti! Disleksija (skaitymo sutrikimas) neatrodo tokia grėsminga, kai tėvai ir mokytojai ją atpažįsta, supranta, o vaikai išmoksta su ja gyventi. Tik žinojimas gali padėti sukurti pritaikytas mokymo sistemas, garantuoti tinkamą aplinkinių elgesį, užtikrinti disleksikui draugišką mokymosi aplinką, užkirsti kelią patyčioms ir padėti vaikams augti.